Skip to main content
Ještě jste si žádnou nabídku neuložili.

Výroba, Logistika a Nákup

Logistiek Coordinator

Zažádat o místo
Hengelo, Netherlands Logistika a zásobování Plný úvazek
Prozkoumat lokalitu

Popis práce

ID nabídky zaměstnání: 235617

Datum zveřejnění: 05/06/2024



We zijn op zoek naar nieuwe collega's die de Team Manager Logistiek (intern ook wel "Team Leader Fulfillment Operations" genoemd) kunnen ondersteunen bij het dagelijks runnen van verschillende onderdelen van de fulfilment-unitoperaties als onderdeel van de ontwikkelingsopdracht.

Een goede samenwerking waarborgen en het vermogen om relaties op te bouwen, dat is iets wat jij goed kan. Je beschikt over organisatorische en communicatieve vaardigheden en het vermogen om gestructureerd, snel en eenvoudig te werken. Jij deinst niet terug als het gaat om resultaten kunt boeken en bij het omgaan met het onbekende, je kunt jezelf aanpassen aan veranderingen binnen Logistiek, en je bent in staat om te reageren op zakelijke en klantbehoeften door effectieve oplossingen te bieden binnen jouw verantwoordelijkheidsgebied.

Een dag met ons in jouw leven

Als Fulfilment Operations Coördinator:

• Ondersteun je het team bij het plannen, leiden en uitvoeren van taken voor de belangrijkste verantwoordelijkheidsgebieden: order picken, verpakken, lossen, laden en aanvullen van goederen/orders binnen de afgesproken tijd, waarbij de klant centraal staat.
• Zorg je voor een schone, georganiseerde en veilige omgeving op de gehele Logistieke afdeling. Zorg ervoor dat alle veiligheidseisen en standaardwerkprocedures worden nageleefd en waarborg een goede inwerking voor onze nieuwe collega's
• Ben je verantwoordelijk voor het behalen van de doelen die zijn bepaald door de Fulfilment Operations Manager of Teamleider, om de algemene doelstellingen van de fulfilmentoperaties te ondersteunen en een mooi resultaat te behalen in de lopende activiteiten.
• Houdt je toezicht op de dagelijkse processen in jouw verantwoordelijkheidsgebied, identificeer en handel je naar mogelijke verberteringen en zorg je ervoor dat de dagelijkse routines worden gevolgd.

Ons team binnen IKEA

Kan je het je voorstellen? IKEA begon ooit als klein postorderbedrijf in Älmhult, een Zweeds dorp op het platteland. Tegenwoordig vind je ons in 63 landen met een uniek assortiment. Werken bij IKEA, betekent werken in een wereld aan ideeën. Een wereld die door onze eigen collega’s wordt omschreven als een werkplek waar iedereen welkom is en je jezelf kan zijn. Waar we met elkaar het verschil maken voor zoveel mogelijk mensen en de planeet. Maar ook een werkplek waar je zelf je carrièrestappen bepaalt en waar veel ruimte is voor jouw praktische creativiteit en ideeën. En dat alles terwijl je werkt in een fijn team met collega’s die altijd voor je klaarstaan en je helpen wanneer dat nodig is.

Customer Fulfilment (CFF) is een kernfunctie binnen Retail Operations en een fundamenteel onderdeel om IKEA Omnichannel-retailing werkelijkheid te maken. Dit doen wij door het ontwikkelen en het gebruik maken van aanvulling en fulfilment, end-to-end met een procesgerichte organisatie, door middel van een samenwerking met onze collega’s binnen Commercieel, het Servicekantoor en onze leveringspartners. Wij leveren met een duidelijke focus op de ontwikkeling van mensen en een duurzame en kosteneffectieve bedrijfsvoering. Als Fulfilment Operations coördinator maak je deel uit van het CFF Unit team en rapporteer je aan de teamleider Fulfilment Operations. Bij alles wat we doen stellen we de klant centraal met als doel om 100% klanttevredenheid te bereiken.

Wie je bent

Bij IKEA vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Wij geloven dat jij jezelf thuis voelt in deze rol als de volgende punten jou niet onbekend zijn:

• Relevante ervaring en bewezen prestaties in een retail- en/of logistieke rol of een universitair/hogeschooldiploma (economie, logistiek, supply chain management)
• Ervaring met het gebruik van technische apparatuur
• Ervaring met het toepassen en nemen van persoonlijke initiatieven
• Computer vaardigheden
• Ervaring met het plannen en verbeteren van de dagelijkse bedrijfsvoering.
• Zelfverzekerde en duidelijke communicatie in het Engels, zowel schriftelijk als mondeling

Good for our planet and for you

Wat we vandaag doen, gaan we morgen weer iets beter doen. Want samen zorgen we voor de mens en het milieu. En IKEA zorgt ondertussen ook goed voor jou:

• Op basis van 36 uur een brutomaandsalaris tussen de €2.554,61 en €3360,45, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
• Een 13e maand en 8% vakantiegeld. Deze worden standaard in december en mei uitbetaald, maar je kunt ook een aanvraag indienen om deze maandelijks uit te laten betalen. Als je voor dat laatste kiest dan geldt het genoemde all-in uurloon.
• Als je werkt voor 7:00 uur en na 21:00 uur geldt er een toeslag. Op zondag en tijdens feestdagen ontvang je gedurende de hele dag een toeslag.
• Een collectieve bonusregeling. Deze wordt jaarlijks vastgesteld en bedraagt maximaal 150% van je bruto maandsalaris.
• Reiskosten voor het openbaar vervoer worden 100% vergoed. Woon je binnen een straal van 5 tot 20 km van de IKEA vestiging? Dan kun je ook kiezen voor een leasefiets. Reis je niet met het openbaar vervoer of met een leasefiets? Dan krijg je een tegemoetkoming in de reiskosten van € 0,23 per kilometer (tot maximaal 243 euro per maand).
• 15% personeelskorting bij alle IKEA-winkels in Nederland.
• Een informele en open werksfeer waar jouw ontwikkeling telt

Met kleine stappen een groot verschil
Maak deel uit van een inspirerende, plezierige en snel ontwikkelende omgeving. Solliciteer direct naar je nieuwe job. Daarna:
• bellen we je binnen 5 werkdagen voor een korte kennismaking.
• heb je een kennismakingsgesprek met een van de teammanagers Logistiek
• hoor je binnen 7 dagen of je bent aangenomen!
Zažádat o místo