Skip to main content
Nessuna offerta è ancora stata salvata.

Persone, Progetti & Servizi

Safety & Security Specialist

Amersfoort, Netherlands Salute e Sicurezza Full time
Esplora la località

Descizione del ruolo

ID dell'offerta: 256038

Data della pubblicazione: 12/09/2024



Iedereen die IKEA Amersfoort binnenstapt, moet er geïnspireerd, goed gehumeurd en heelhuids weer uit komen. Als safety en security specialist maak jij alles rond veiligheid voor klant en collega mogelijk. Altijd. Op elke plek, onder alle omstandigheden. Ongeval? Bellen ze jou. Een vraag over de BHV-training? Jij hebt het antwoord. Mensen bewust maken van de veiligheidsaspecten bij IKEA. Dat is één van je uitdagingen.

Een dag met ons in jouw leven

Stel: Kinderen stoten steeds hun hoofd in een bepaalde hoek van de ballenbak. Jij krijgt de meldingen binnen en weet: zijn het er meer, dan moet er iets gebeuren. Je laat een collega een kijkje nemen of gaat zelf. Je adviseert over aanpassingen in de ruimte aan de market manager of het MT. En zorgt dat we rekening houden met dit risico bij toekomstige aanbouw. Preventie dus. Het is maar een klein en onschuldig voorbeeld uit jouw veelzijdige takenpakket. Jij hebt namelijk een grote verantwoordelijkheid. Alle safety- en security-gerelateerde zaken van je locatie vallen onder jou. Je deelt je eigen dag in binnen deze functie. Je bewaakt de actieplannen, observeert op de afdelingen en onderneemt actie bij incidenten. Zo monitor, onderhoud en rapporteer je over alle veiligheidsonderwerpen. Wat je zoal gaat doen:



Adviseren van de business over veiligheid, beveiliging, regionale en landelijke wetgeving en helpen bij de juiste keuze.

Analyseren van meldingen, inschatten van risico’s en adviseren over verbeteringen.

Bewaken dat we de standaarden, richtlijnen en procedures van IKEA opvolgen.

Rapporteren, aanbevelingen doen en controleren van opvolging.

Beantwoorden van vragen over veiligheid. Jij bent tenslotte dé specialist op veiligheidsgebied.

Het uitvoeren van risico- analyses en nemen van passende maatregelen.

Ons team binnen IKEA

Kan je het je voorstellen? IKEA begon ooit als klein postorderbedrijf in Älmhult, een Zweeds dorp op het platteland. Tegenwoordig vind je ons in 63 landen met een uniek assortiment. Werken bij IKEA, betekent werken in een wereld aan ideeën. Een wereld die door onze eigen collega’s wordt omschreven als een werkplek waar iedereen welkom is en je jezelf kan zijn. Waar we met elkaar het verschil maken voor zoveel mogelijk mensen en de planeet. Maar ook een werkplek waar je zelf je carrièrestappen bepaalt en waar veel ruimte is voor jouw praktische creativiteit en ideeën. En dat alles terwijl je werkt in een fijn team met collega’s die altijd voor je klaarstaan en je helpen wanneer dat nodig is.



Jouw team? Dat is heel IKEA Amersfoort. In de winkel én achter de schermen. Collega’s van facility helpen je bij uitvoerende veiligheidszaken. En jij ondersteunt People & Culture met punten uit de Risco-inventarisatie (RI&E) en opleidingen. Dat je iedereen ziet en spreekt, van leden van het managementteam tot heftruckchauffeur, maakt je werk afwisselend en leuk. Op werkinhoud is er veel vrijheid en werk je zelfstandig. Als je er niet uitkomt, bel je je collega safety & security specialisten van andere locaties.


Of zoals je toekomstige collega Andr, Business Navigator, het zegt: “A safe house to work and shop. Dat creëren we vanuit safety & security. Samen met de business werken we aan de beste winkelbelevjng. En veiligheid, dat is daarbij de basis.”

Wie je bent

Bij IKEA vinden we het belangrijk dat jij jezelf kunt zijn. Heb je de opleiding (integrale) veiligheidskunde gedaan, of ben je op een andere manier in dit vakgebied gerold? Met beide achtergronden ben je welkom bij IKEA. Jij werkt graag aan bewustwording en helpt iedereen, van storemanager tot kok, aan verhelderende inzichten over veilig werken. Je houdt het overzicht over alle acties en voorziet welke risico’s je kunt voorkomen. Je bent benaderbaar voor iedereen en de stelt de juiste vragen. En je blijft bij je standpunt, ook als een ander de regels lastig vindt. In tijden van crisis blijf je kalm en durf je beslissingen te nemen. Wat je nog meer nodig hebt:

-Hbo-werk- en -denkniveau door ervaring of opleiding.
-Aantoonbare affiniteit met veiligheid, beveiliging en Arbo wetgeving door opleiding of ervaring. En de wil om ook de strikte IKEA-veiligheidsprocedures te leren.
-De communicatieve vaardigheden om te kunnen luisteren en overtuigen op elk niveau.

Goed voor onze aarde en voor jou

Wat we vandaag doen, gaan we morgen weer iets beter doen. Want samen zorgen we voor de mens en het milieu. En IKEA zorgt ondertussen ook goed voor jou. Start als Safety & Security Specialist en ntvang op basis van 36 uur per week:

Een bruto maandsalaris tussen € 2751.89 en €3719.90, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Het hoogste bedrag is het einde van de schaal en daar kan je naartoe groeien.

Een 13e maand en 8% vakantiegeld. Deze worden standaard in december en mei uitbetaald, maar je kunt er ook voor kiezen om deze maandelijks te ontvangen.

De mogelijkheid parttime te werken. Voor deze functie geldt een minimum van 32 uur per week.

De kans om je te ontwikkelen in een organisatie met hoge standaarden. En om ook het IKEA-certificaat preventiemedewerker te halen.

Een collectieve bonusregeling. Deze wordt jaarlijks vastgesteld en bedraagt maximaal 150% van je bruto maandsalaris.

Reiskosten voor het openbaar vervoer worden 100% vergoed. Woon je binnen een straal van 5 tot 20 km van de IKEA-vestiging? Dan kun je ook kiezen voor een leasefiets. Reis je toch met de auto? Dan krijg je een tegemoetkoming in de reiskosten tot maximaal 200 euro per maand.

15% personeelskorting bij alle IKEA-winkels in Nederland.

Diverse regelingen die passen bij jouw persoonlijke situatie. Denk hierbij aan transitieverlof en gelijk (100% doorbetaald) geboorteverlof ongeacht de samenstelling van je gezin. Ook mag je de in Nederland geldende feestdagen met niet-christelijke feestdagen ruilen. En elke winkel heeft een stilte-/gebedsruimte.
Candidati per una posizione lavorativa