Skip to main content
Dein Merkzettel ist momentan leer.

People, Projects & Support

Co-Worker Relations Specialist, Market Area South- Service Office Helsingborg

Bewerben
Ödåkra, Sweden Personal Vollzeit
Standort erkunden

Stellenbeschreibung

Anzeigen-ID: 238834

Veröffentlichungsdatum: 08/05/2024



I hjärtat av vår verksamhet finns människorna. Tillsammans skapar vi en bättre vardag genom att leva våra gemensamma värderingar och värna om vår unika kultur. För att skapa en inspirerande upplevelse på IKEA måste vi se till så att våra medarbetare har förutsättningar att möta våra kunder på bästa möjliga sätt, och där kommer DU in i bilden!

Vi letar nu efter en co-worker relations specialist till vårt People & Culture Team. En arbetsrättspecialist som brinner för mänskliga relationer. Älskar du att grotta ner dig i arbetsrättslig lagstiftning och i medarbetares och arbetsgivares rättigheter och skyldigheter? Har du dessutom förmåga att stötta i, engagera och förmedla din expertis inom detta område till dina kollegor? Då kan denna tjänst vara något för dig!

VEM ÄR DU

Specialist- Du har kunskap om svensk arbetsrättslig lagstiftning och om medarbetares och arbetsgivares rättigheter och skyldigheter. Med din expertis är du beredd att supportera i relationer mellan medarbetare och enhet, fackförbund och ledning.

Relationsbyggare- Som person brinner du för människor och du har stort engagemang och vilja att utveckla verksamheten och leverera affärsresultat. Du uttrycker idéer och åsikter på ett effektivt sätt i både muntlig och skriftlig kommunikation på såväl svenska som engelska. Genom att göra det på ett tydligt, konstruktivt, omtänksamt och självsäkert sätt skapar och bibehåller du goda relationer med alla parter.

Ledare – Du har en god erfarenhet av att leda dig själv i ditt arbete och det du inte vet ser du till att ta reda på.



I Sverige har vi totalt tre co-worker relations specialists som är utspridda i landet. Tillsammans med din chef Olof kommer du i denna roll vara ansvarig för support i People & Culture-relaterade frågor för Market Area South. I Market Area South ingår fyra av Sveriges varuhus, Service Office, Remote Customer Meeting Point (kundcenter) samt våra lager i Torsvik och Älmhult.

Du kommer ha ett tätt samarbete med de andra två specialisterna (i Middle och North) och med vår co-worker relations manager. Trots det fysiska avståndet arbetar vi som ett tight team där vi besitter olika kunskaper och erfarenheter som vi gärna delar med oss av till varandra.

I denna breda specialistroll kommer den ena dagen sällan vara den andra lik. En del dagar kommer du att stötta och rådge enheterna och dess medarbetare i arbetsrättsliga frågor. Det kan innebära allt ifrån att tolka kollektivavtal, delta i rehabiliteringsärenden och andra individärenden, till att sitta med i fackliga förhandlingar och bidra med din expertis i olika projekt. Andra dagar arbetar du med att ta fram rutiner, riktlinjer och utbildningar inom arbetsrätt och arbetsmiljö som du även ansvarar för att följa upp.

Du och ditt team kommer att skapa förutsättningar för en engagerande och hälsosam arbetsmiljö där medarbetarna mår bra, utvecklas och presterar. Variationen inom uppdraget och samarbetet med ditt team och de många människorna inom IKEA innebär att du kommer att lära dig något nytt varje dag!

Questions and support? Let's connect!

Vi erbjuder en fast tjänst på 100% med tillträde 1 september eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Du utgår ifrån Helsingborg eller Älmhult, men i ditt uppdrag ingår det även resor till enheterna i Market Area South.

För frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till Market Area People & Culture Manager Olof Sixten, olof.sixten1@ingka.ikea.com

Har du frågor kring rekryteringsprocessen eller stöter på tekniska problem?

Välkommen att höra av dig till Susanna Kanold eller Maria Hjort: susanna.kanold@ingka.ikea.com
maria.hjort@ingka.ikea.com

Vi ser fram emot din ansökan senast 19 maj.
Bewerben

Ähnliche Stellenangebote

Alle unsere Stellenanzeigen anzeigen